ALEKSANDRA PANDUREVIĆ IZRAČUNALA: "Zašto bi se Špirić sikirao za povećanje cijena goriva kad je sebi povećao platu za 600 maraka"

(...) Te akcize spore isključivo delegati SNSD-a."

  • Politika

  • 01. Jul. 2022  01. Jul. 2022

  • 0

Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS-a, smatra kako njena stranka nije pogriješila što je izašla sa imenom kandidata tek u junu.

"Kada ljudima ubacite nekog u kampanju u januaru ili februaru, do septembra možete im ga samo smučiti, pa da je najbolji i najidealniji", dodala je.

Bosna i Hercegovina dobila je budžet, a izabrani zvaničnici veće plate. Osim povećanja plata za 500 KM zvaničnicima, budžetom je planirano povećanje plata vojnicima, policajcima i državnim službenicima, za mnogo manje novca. Jesu li političari nezasiti?

Nekima je plata povećana i 600 maraka. Ne bih sve stavljala u isti koš. Preniske plate su ljudima koji rade sa srednjom stručnom spremom u institucijama i zbog toga je dolazilo do odliva kadrova. I sasvim opravdano su imali zahtjev za povećanje plata. Delegati SNSD-a u Domu narod oborili su korektan prijedlog zakona HDZ-a kojim bi se povećale plate državnim službenicima.

Ponovo je odbijen zahtjev da se konačno na dnevni red Doma naroda uvrste izmjene Zakona o akcizama. Je li ovo jasna poruka vladajuće koalicije građanima da se ne trebaju nadati takvoj mjeri?

Zašto bi se Špirić sikirao za povećanje cijena goriva, vjerovatno će do kraja godine biti pet maraka, kad je on sebi povećao platu za 600 maraka. Te akcize spore isključivo delegati SNSD-a.

Umjesto 100 KM, Vlada RS najavljuje 200 KM za mlade, a jučer stiže i najava da će Savez nezavisnih socijaldemokrata uputiti prijedlog Vladi Republike Srpske da svi vjerski službenici od 1. januara 2023. primaju zagarantovanu platu s pratećim doprinosima. Kako komentarišete ove poteze? Jesu li u svrhu predstojećih izbora?

Uzeli 675 maraka od svakog građanina i onda vrate 200. Od toga što su dodatno opljačkali vrate nam i kažu super. Mladi ne trebaju da im daju glas. Zaista mislim da ova ekonomska situacija ne vodi nikuda. Sramota je kada ministar privrede RS kaže kako se nada da će nam Srbija dati hranu. Bog nam je dao te resurse, a on se nada pomoći.

Idem na pijacu česte i tužno mi je kada vidim paradajz iz Turske ili Albanije, nemam ništa protiv tih država, ali smo mi poznati po proizvodnji paradajza. Mi gušimo poljoprivredu.

Je li  SDS pogriješila što nije ranije prelomila sa imenom kandidata, da bi smanjila period unutrašnje kampanje i onih koji se bore za poziciju, kako to jučer reče nekadašnji predsjednik vaše stranke Mladen Bosić?

Nisam vidjela tu izjavu Bosića. Lično smo mišljenja da nije pogriješeno. Nikada nismo izlazili sa imenom kandidata prije sredine juna. Kada ljudima ubacite nekog u kampanju u januaru ili februaru, do septembra možete im ga samo smučiti, pa da je najbolj i najidealniji.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...