IAKO JE U KINESKOM VLASNIŠTVU: Volvo gradi novu tvornicu u Slovačkoj, potrošit će...

(...) više od milijardu eura.

  • Auto

  • 02. Jul. 2022  02. Jul. 2022

  • 0

Iako je u kineskom vlasništvu, Volvo ne odustaje od europskih kapaciteta.

Osim postojećih tvornica Volvo će uskoro pokrenuti izgradnju nove tvornice. Kao jedan od prvih proizvođača koji je najavio umirovljenje motora s unutrašnjim izgaranjem i potpuni prelazak na električnu energiju, Volvo u pripremama za budućnost nulte emisije planira izgraditi tvornicu električnih automobila.

Gradit će je u Slovačkoj, nedaleko od Košica, a trošak izgradnje procjenjuje se na čak 1.2 milijarde eura.

Izgradnja tvornice kreće naredne godine, a očekuje se da bi serijska proizvodnja trebala startati 2026. godine.

Maksimalni kapacitet tvornice bit će 250.000 automobila godišnje.

Tvornica u Košicama je prva nova tvornica Volva u Europi nakon nepunih šest desetljeća. Tvornica u Torslandi otvorena je 1964., a godinu kasnije s radom je započela tvornica u Gentu. Aktualni kapacitet Volva u Europi je do 600.000 automobila godišnje.

(Index.hr)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...