ROBERT PROSINEČKI LJUT I RAZOČARAN POSTUPKOM LJUBLJANSKE OLIMPIJE: "Radio sam sa svakakvim lažovima i prevarantima, ali ovo je apsurdno"

Danas je Prosinečki u ljubljanskom hotelu Radisson održao konferenciju za medije, gdje su došli i navijači Olimpije te mu skandirali i pružili podršku, nakon čega je on otkrio pozadinu sukoba u klubu.

  • Sport

  • 02. Jul. 2022  

  • 0

Bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i proslavljni nogometaš Robert Prosinečki nakon samo tri mjeseca u Olimpiji iz Ljubljane dobio je otkaz, a u izjavi za medije rekao je da nikada u životu nije radio s "većim prevarantima".

Zajedno s Prosinečkim iz Olimpije je otišao sportski direktor Mladen Rudonja, a tamošnji mediji ranije su pisali da je razlog raskida saradnje s popularnim "Žutim" bilo nezadovoljstvo radom klupske uprave i obrnuto.

Danas je Prosinečki u ljubljanskom hotelu Radisson održao konferenciju za medije, gdje su došli i navijači Olimpije te mu skandirali i pružili podršku, nakon čega je on otkrio pozadinu sukoba u klubu.

"Mogli su reći da ne znam posao, ali da nisam bio pošten, to nikako. S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogima. Apsurdno je na kakav način oni vode klub, to ni Alfred Hitchcock ne bi bio u stanju napraviti", rekao je Prosinečki i nastavio:

"Predsjednik mi je govorio da će sportski direktor otići i spominjao je neke nove igrače. Ja sam ga na jednom od sastanaka pitao da li treba pomoć s menadžmentom kluba jer ono jednostavno nije postojalo. Oni uopšte nisu svjesni što se u klubu događa, a nemaju sluha ni za navijače. Klub je nazadovao u svim segmentima, uključujući i financije."

Nakon toga, rekao je i u kakvim se sve situacijama našao, ali da će bez obzira na to ostati navijač Olimpije.

"Predsjednik kluba je donio papir svima da ga potpišemo, kako bi mu bilo lakše maknuti direktora Igora Barišića. Mi smo htjeli potpisati, ali smo onda na dnu tog papira vidjeli da, ako on da otkaz Barišiću, da i svi mi dobivamo otkaz. Samo mi je mogao doći i reći da nisam taj i da moram otići i nema problema.v Ovo je moj klub, imam prelijepe uspomene iz Olimpije i došao sam samo da pomognem ovom klubu. Nisam dolazio ja njemu, nego je on dolazio meni i molio me da dođem. OK, nisu se neke stvari poklopile i dobro. Mene novac uopšte nije interesovao, nego sam želio da ovom klubu bude bolje", dodao je Prosinečki.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...