SAOBRAĆAJNA NESREĆA U BiH: Mladić optužen za smrt vozača motikultivatora

Optužen je da je ovu nezgodu izazvao 24. septembra prošle godine, oko 17.25 sati

  • Hronika

  • 02. Jul. 2022  

  • 0

Osnovni sud u Vlasenici potvrdio je optužnicu koja Sofrena Pavlovića (28) tereti da je, vozeći folksvagen polo, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač motokultivatora S.F.

Prethodno je, nakon sprovedene istage, optužnicu protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, Područna kancelarija u Vlasenici, koje ovog mladića tereti za ugrožavanje saobraćaja.

Pavlović je optužen da je ovu nezgodu izazvao 24. septembra prošle godine, oko 17.25 sati, na regionalnom putu Caparde – Šekovići, upravljajući vozilom polo, čije je vlasnik, suprotno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

"Nije držao svoje vozilo na takvom odstojanju i rastojanju od drugih vozila u saobraćaju da, s obzirom na brzinu kretanja i druge okolnosti, ne izaziva opasnost i ne ometa druge učesnike u saobraćaju, svjestan da usljed ovakve vožnje može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost život ljudi", istaknuto je u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako se dodaje, nesreću je prouzrokovao u mjestu Papraća, opština Šekovići, tako što je, krećući se desnom kolovoznom trakom, iz smjera Capardi prema Šekovićima, brzinom od 82 km/h, sustižući motokultivator sa prikolicom, kojim je upravljao S.F. i čija je brzina iznosila oko 17 km/h.

Istaknuto je da se nije pridržavao neophodnog odstojanja iza motokultivatorske prikolice, te je čeonom stranom svog vozila udario u zadnju stranu prikolice, usljed čega je vozač motokultivatora S.F. zadobio povrede po glavi, vratu, leđima, potkoljenicama, natkoljenicama.

“Došlo je do potpunog odvajanja produžene moždine od kičmene moždine, odnosno do gašenja funkcije vitalnih centara mozga i smrti. Dakle, iz nehata, kao učesnik u saobraćaju, nije se pridržavao saobraćajnih propisa, usljed čega je nastupila smrt druge osobe”, navedeno je u optužnici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...