PRIJEDLOG ZA RUČAK: Recept za japrak

Tradicionalno, ali uvijek ukusno jelo. Ako ga do sada niste pravile obavezno isprobajte.

  • Gastro

  • 04. Jul. 2022  04. Jul. 2022

  • 0

SASTOJCI: 

500 gr mljevene teletine

40-50 listova vinove loze

50 gr riže

1 glavica sitno sjeckanog mladog luka

so

biber

PRIPREMA:

1. Luk pomiješajte sa mesom, rižom, posolite i pobiberite.

2. Obarite listove vinove loze i punite ih kao sarmu.

3. Redajte krečući od ivice šerpe u krug dok ne složite sve japračiće.

4. Prekrijte vodom i kuhajte sat vremena na laganoj vatri. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...