REAKCIJA NAŠE STRANKE: "Schmidt treba reagovati i na nepoštivanje privremene mjere, ne samo..."

Iz ove stranke ističu da je pored Ustavnog suda vrlo važna je i reakcija visokog predstavnika.

  • Politika

  • 06. Jul. 2022  06. Jul. 2022

  • 1

Ustavni sud još nije donio konačnu odluku, ali svakako je pozitivna privremena mjera zabrane provedbe Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi. Nemamo razloga sumnjati da će Ustavni sud u konačnici ove zakone ocijeniti neustavnim, kao što je već nekoliko puta uradio kad su u pitanju secesionističke odluke Narodne skupštine Republike Srpske usvojene na inicijativu Milorada Dodika, saopćeno je iz Naše stranke. 

Međutim, pored Ustavnog suda vrlo važna je i reakcija visokog predstavnika. Podsjećamo da je rekao da čeka konačnu odluku Ustavnog suda pa ako ne bude poštovana da će reagovati. Pozivamo ga da koriguje svoj stav te da reaguje i u slučaju nepoštivanja privremene mjere.

Sporni zakoni usvojeni su u decembru. Prošlo je pola godine i vrlo brzo ćemo znati da li će se Dodik i NSRS oglušiti o ovu odluku Ustavnog suda, navodi se u saopćenju. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...