TUŽNA VIJEST IZ MOSTARA: Preminula bh. diplomatkinja Lidija Topić

Ovu vijest je na svom twitter profilu potvrdila i europarlamentarka Željana Zovko. 

  • Hronika

  • 06. Jul. 2022  06. Jul. 2022

  • 1

Bosanskohercegovačka diplomatkinja Lidija Topić preminula je u 55. godini nakon borbe sa teškom bolesti.

Lidija je prije rata živjela u Sarajevu, tokom agresije na BiH odlazi u Zagreb, da bi se po završetku rata ponovo vratila u Sarajevo.

Posljednje godine provela je u Briselu, angažovana u međunarodnim organizacijama. Bila je viša savjetnica u Vijeću za regionalnu saradnju, zatim i ambasadorica BiH u Belgiji, a njen posljednji diplomatski angažman bio je upravo kao šefice Misije BiH pri Evropskoj uniji u Briselu.

Vijest o Lidijinoj smrti podijelila je i hrvatska europarlamentarka Željana Zovko na svom Twitter profilu.

Ona je podijelila fotografiju s njom iz Mostara i kratko napisala "Počivaj u miru".

Također, analitičar Inicijative za evropsku stabilnost (ESI) sa sjedištem u Berlinu Adi Ćerimagić se na svom Twitteru oprostio od Lidije.

"Lidiju Topić sam upoznao prije osam godina u Briselu. Naš sastanak od 40 minuta pretvorio se u tri sata dug razgovor o temama bliskim oboma. Od tada smo se sreli bezbroj puta. Pamtit ću je kao dobru i jaku osobu, učinkovitu diplomatu", napisao je Ćerimagić.

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...