PO NALOGU EVROPSKOG TUŽIOCA: Uhapšen bivši potpredsjednik Vlade Hrvatske

Mediji u Hrvatskoj prenose da je uhapšen po nalogu evropskog javnog tužioca, te da tužioci Evropske Unije istražuju Tolušićevu vinariju. 

  • Regija

  • 07. Jul. 2022  07. Jul. 2022

  • 5

Rano jutros uhapšen je bivši potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar Tomislav Tolušić.

Mediji u Hrvatskoj prenose da je uhapšen po nalogu evropskog javnog tužioca, te da tužioci Evropske Unije istražuju Tolušićevu vinariju. 

Pretpostavlja se da je riječ o istrazi zbog podsticaja koje je Tolušić dobio za gradnju svoje vinarije, a druga mogućnost je da se radi o istrazi vezanoj uz ugovor za "Omega softver" iz vremena kada je Tolušić bio ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a, prenosi HRT.

Obavljena je pretraga njegove kuće.

Hapšenje bivšeg ministra jutros je kratko komentarisao i premijer Andrej Plenković. Rekao je da je čuo za hapšenje, ali da ne zna ništa o tome.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...