VANREDNA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA BiH: Donesena odluka o IPA III fondovima

Članovi Predjedništva BiH danas su vanredno zasjedali.

  • Vijesti

  • 07. Jul. 2022  

  • 0

Članovi Predjedništva BiH danas su vanredno zasjedali.

Iz ove institucije je saopćeno da je donesena odluka, a koja se tiče IPA fondova, tačnije pretpristupne pomoći Bosni i Hercegovini.

"Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj vanrednoj sjednici donijelo Odluku o prihvatanju Okvirnog sporazuma o finansijskom partnerstvu između Evropske komisije i Bosne i Hercegovine o posebnim aranžmanima za provođenje finansijske pomoći Unije Bosni i Hercegovini u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA III)", saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Pretpristupnom pomoći podupiru se korisnici u donošenju i provedbi ključnih političkih, institucijskih, socijalnih i privrednih reformi radi poštovanja vrijednosti EU-a i postupnog usklađivanja s pravilima, standardima i politikama EU-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...