Mini market
BORENOVIĆ ZNA O ČEMU SE TU TAČNO RADI: "Odraz kukavičluka SNSD-a i HDZ-a i najobičnije..."
Prije 12 min0
(...) 4 osobe gotova za 60 minuta.
Gastro
07. Jul. 2022 07. Jul. 2022
0
Sastojci
50 dag teletine bez kosti
25 dag bamije
1 glavica luka
1 mrkva
2 čehne bijelog luka
1 konzerva (40dag) pelata (može svježe oguljeni paradajz)
2 kašike maslinovog ulja
so, vegeta, biber, peršun
Priprema
1. Bamiju prelijemo kipućom vodom, ohladimo, odrežemo joj peteljku i vrh
2. Narezanu teletinu staviti u posudu s uljem da se malo zapeče.
3. Dodati sitno narezan luk i mrkvu na kolutiće
4. Dinstati oko pola sata
5. Dodati paradajz, bijeli luk i so.
6. Na kraju dodati bamiju narezanu na manje komadiće
7. Dinstati sve zajedno dok ne omekša, začiniti i "ukrasiti" peršunom.
Posluživanje:
Poslužiti po mogućnosti s domaćim hljebom. Ovo je dosta gusto jelo, ne podlijeva se za vrijeme pripreme. Bamija otpušta dosta sluzi pa to daje jelu gustoću
(Coolinarika)
Mini market
BORENOVIĆ ZNA O ČEMU SE TU TAČNO RADI: "Odraz kukavičluka SNSD-a i HDZ-a i najobičnije..."
Prije 12 min0
Hronika
NEVJEROVATAN RASPLET: Pronađena Ratka Jovanović, za kojom se tragalo više od godinu dana
Prije 16 min0
Politika
SMAJIĆ REAGOVAO NA LJUBIĆEVU IZJAVU: "Apsolutno je nevažan u ovoj priči, ali pošto znamo da je on megafon politike HDZ-a..."
Prije 22 min0
Vijesti
KASUMOVIĆ JE DUGO UPOZORAVAO NA NJEGA: Vlada ZDK razriješila Omera Škalju!
Prije 23 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI KOJIMA NE MOŽETE ODOLJETI: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
12. Nov. 20250
Gastro
MRAČNA TAJNA "PRIRODNE AROME": Šta znači oznaka na proizvodima koje kupujemo u marketu i mislimo da su zdravi, a istina je potpuno drugačija
13. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.