PRIJEDLOG ZA BAJRAMSKI RUČAK: Bamija s teletinom i povrćem za...

(...) 4 osobe gotova za 60 minuta.

  • Gastro

  • 07. Jul. 2022  07. Jul. 2022

  • 0

Sastojci

50 dag teletine bez kosti

25 dag bamije

1 glavica luka

1 mrkva

2 čehne bijelog luka

1 konzerva (40dag) pelata (može svježe oguljeni paradajz)

2 kašike maslinovog ulja

so, vegeta, biber, peršun

Priprema

1. Bamiju prelijemo kipućom vodom, ohladimo, odrežemo joj peteljku i vrh

2. Narezanu teletinu staviti u posudu s uljem da se malo zapeče.

3. Dodati sitno narezan luk i mrkvu na kolutiće

4. Dinstati oko pola sata

5. Dodati paradajz, bijeli luk i so.

6. Na kraju dodati bamiju narezanu na manje komadiće

7. Dinstati sve zajedno dok ne omekša, začiniti i "ukrasiti" peršunom.

Posluživanje: 

Poslužiti po mogućnosti s domaćim hljebom. Ovo je dosta gusto jelo, ne podlijeva se za vrijeme pripreme. Bamija otpušta dosta sluzi pa to daje jelu gustoću

(Coolinarika) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...