IZNENAĐUJUĆI PODACI AGENCIJE ZA STATISTIKU BiH: Realni rast BDP-a u prvom kvartalu iznosio je...

Značajan realni rast bruto dodane vrijednosti u prvom kvartalu u odnosu na prvi kvartal prošle godine, zabilježen je u dvije djelatnosti.

  • Ekonomija

  • 08. Jul. 2022  08. Jul. 2022

  • 2

Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u Bosni i Hercegovini u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na prvi kvartal prethodne godine, iznosio je 5,5 posto.

U prvom kvartalu ove godine u odnosu na prethodni kvartal, prema podacima Agencije za statistiku BiH, zabilježen je rast BDP-a od 1,5 posto.

Značajan realni rast bruto dodane vrijednosti u prvom kvartalu u odnosu na prvi kvartal prošle godine, zabilježen je u djelatnostima - hotelijerstvo i ugostiteljstvo od 22,5 posto i trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala  od 16,1 posto.

U prvom kvartalu prošle godine BDP je imao rast od 2,6 posto, a u četvrtom kvartalu lani rast od 7,5 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...