PUHOVSKI ANALIZIRA ŠTA ĆE BITI NAKON PLENKOVIĆA: “U zaoštravajućoj borbi za nasljedstvo, jedan je ministar u najboljoj poziciji”

Puhovski kaže kako je skandalozno ono što se u mandatu ove Vlade dogodilo s porezom na nekretnine.

  • Regija

  • 09. Jul. 2022  09. Jul. 2022

  • 0

Politički analitičar, filozof Žarko Puhovski komentirao je za N1 odlazak ministra finansija Zdravka Marića.

“On je jedan od rijetkih dragovoljaca. Odlazi svojom voljom, koliko znamo. Može reći da je obavio nešto pa odlazi. Začuđujuće je koliko ga je oporba nježno tretirala. Uz Butkovića je jedini ministar koji je znao što se događa u njegovom resoru. Neobično je, ali čini mi se da je zaista došao u situaciju da ne može krpati sve rupe. Rekao sam da je njegov posao bio da bude gospodin Ne. On je davao novce koliko je mogao, a sad je došlo do toga da će na jsen biti previše rupa”, govori.

Puhovski kaže kako je skandalozno ono što se u mandatu ove Vlade dogodilo s porezom na nekretnine, a dodaje i da je Marić nenamjerno i, vjerojatno nesvjestan radnje filma koja se odvija u koncentracijskom logoru, spomenuo film “La vita e bella” i smatra osvrtanje na taj naslov indikativnim. Objašnjava da je ministrima vjerojatno sve teže reći ‘ne’ pa zbog toga i osjećaju olakšanje kad odu. “To pokazuje da unutar stranke ima dovoljno gladnih usta koja treba podmiriti, a to je posao predsjednika stranke”, kaže.

Potpredsjednik vlade postat će Oleg Butković, a Puhovski smatra da on sad jača svoju poziciju u stranici. Kaže i kako treba postaviti pitanje: Što nakon Plenkovića?

“U zaoštravajućoj borbi za nasljedstvo, Butković je u najboljoj poziciji”, kaže Puhovski. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...