BIO JEDAN OD GLAVNIH FAVORITA: Wallace odustao od kandidature, neće biti Johnsonov nasljednik u stranci

"Nakon pomnog razmatranja i razgovora s kolegama i porodicom, odlučio sam da se neću takmičiti za vodstvo Konzervativne stranke", objavio je Wallace na Twitteru.

  • Svijet

  • 09. Jul. 2022  09. Jul. 2022

  • 0

Britanski ministar odbrane Ben Wallace, jedan od favorita za nasljednika premijera Borisa Johnsona, rekao je da se neće takmičiti za predsjednika Konzervativne stranke. 

Wallaceu (52) je porasla popularnost zadnjih mjeseci zahvaljujući njegovu odgovoru na ukrajinsku krizu te je prestigao ministricu vanjskih poslova Liz Truss i postao najpopularniji član vlade iz korpusa Konzervativne stranke, navodi Conservative Home.

"Nije to bio laka odluka"

"Nakon pomnog razmatranja i razgovora s kolegama i porodicom, odlučio sam da se neću takmičiti za vodstvo Konzervativne stranke", objavio je Wallace na Twitteru.

"Nije to bio laka odluka, ali moj fokus je na sadašnjem poslu i očuvanju sigurnosti ove velike zemlje", dodao je. 

Četvero konzervativnih zastupnika do sad su službeno potvrdili ambicije da postanu lideri, no očekuje se da će se još desetak drugih kandidirati za tu poziciju.

Wallace nije otkrio koga će podržati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...