IZETBEGOVIĆ SPOMENUO I BIVŠEG AMERIČKOG PREDSJEDNIKA: Pogledajte šta je lider SDA rekao na skupu u Njemačkoj (VIDEO)

"Izađite za Srebrenicu, za sve ubijene. Glasajte za koga god hoćete, ali glasajte protiv ovih politika koje nas sputavaju decenijama", kazao je Izetbegović.

  • Politika

  • 10. Jul. 2022  10. Jul. 2022

  • 6

Sinoć je u njemačkom gradu Stuttgartu održana tribina „Domovina te zove, registruj se i glasaj“, čiji je specijalni gost bio predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Govoreći o predstojećim Općim izborima, Izetbegović je kazao da građani u iseljeništvu trebaju glasati za koga god žele, a da posebno trebaju glasati za zajedničku listu u entitetu RS.

"Možete tu da glasate za koga god hoćete. To je šansa. Komplikovano je registrovati se. I to su namjerno uradili. I onda mi namjerno ne smijemo da se predamo. Baš tada treba pokazati upornost. Dva dana za ovih 30 godina. Jedan sada u julu, registracija, i jedan u oktobru. Dva dana za domovinu. Možemo da promijenimo potpuno odnos snaga. Nama ne treba mnogo. Treba nam tridesetak hiljada glasova za RS. Blizu smo toga. Izađite za Srebrenicu, za sve ubijene. Glasajte za koga god hoćete, ali glasajte protiv ovih politika koje nas sputavaju decenijama", kazao je Izetbegović.

Pogledajte šta je Izetbegović rekao okupljenima u Stuttgartu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...