„SB“ NA LICU MJESTA: MUP Republike Srpske nije reagirao na gnusne provokacije u Bratuncu uoči 27. godišnjice genocida u Srebrenici, pogledajte najnovije fotografije

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter snimio jutros u Bratuncu.

  • Vijesti

  • 10. Jul. 2022  10. Jul. 2022

  • 5

Uoči obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, pored puta koji iz Bratunca vodi prema Memorijalnom centru Potočari jučer su bile izložene fotografije poginulih pripadnika Vojske Republike Srpske, čiji su komandanti osuđeni za genocid nad Bošnjacima.

Kako smo jutros izvijestili, jedan od organizatora postavljanja fotografija stradalih srpskih vojnika i civila na putu prema Potočarima je Zoran Milosavljević Kokara. Dio fotografija od jučer se nalazi u njegovom dvorištu. Prema haškim dokumentima, Milosavljević je, kao vojnik, u julu ‘95. bio u Potočarima.

Kako javlja reporter „Slobodne Bosne“ s lica mjesta, a u što se možete uvjeriti na fotografijama, MUP Republike Srpske nije reagirao i naredio uklanjanje fotografija kojima se provociraju povratnici i porodice stradalih Bošnjaka u Podrinju.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter snimio jutros u Bratuncu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...