"IMAĆU DUPLO VIŠE GLASOVA OD NJEGA": Stanivuković odgovorio na uvrede Đajića

Stanivuković je naveo i kako će predstojeći opšti izbori pokazati “kako stvari stoje”, jer jednu listu nosi on, a jednu upravo Vlado Đajić.

  • Politika

  • 10. Jul. 2022  10. Jul. 2022

  • 3

Na jutrošnje uvrede, ali i najavu opoziva od strane predsjednika Gradskog odbora SNSD Vlade Đajića, reagovao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. On je istakao kako je Đajić imao gotovo dvije godine da zatraži opoziv i upitao ga zašto već nije.

Stanivuković je naveo i kako će predstojeći opšti izbori pokazati “kako stvari stoje”, jer jednu listu nosi on, a jednu upravo Vlado Đajić.

Imaću duplo više glasova od njega. Do sada sam na svim izborima imao najveći broj glasova, a na izborima 2018. godine sam ga pokorio i politički porazio. Vidjećemo i na ovim izborima, ko će imati veću podršku. Moj motiv za borbu je bolje društvo, ali imamo dodatni motiv – da takve ljude pošaljemo u zatvor i u političku penziju”, kazao je Stanivuković ističući kako su mu, oni koji su Đajića stavili na čelo Gradskog odbora SNSD, učinili veliku uslugu.

“On je potpuno uništio sve – od UКC – a do Gradskog odbora SNSD – a. Od jedne, ma šta drugi rekli, političke organizacije, koja ima svoj kontinuitet, svoju snagu, on je napravio disko, folklorno društvo, koncertnu i turističku organizaciju. Sve, samo ne stranku. Plaća prevoze, putovanja, krajiške večeri, pjevačice… Finanasira opijanje omladine, sve ono što ne smije da radi jedan ozbiljan i pristojan političar. Jasno je da on to nije”, poručio je Stanivuković.

Osvrćući se na jutrošnje gostovanje Đajića, gradonačelnik Banjaluke je poručio da je politika potpuno pomrsila konce Đajiću, “koji je jedno od najvažnijih zanimanja spustio na niske grane”, te predstavaljaući se da je njihov ambasador, pogrdnim riječima nazvao i djecu sa Dawn sindromom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...