TRAGEDIJA U DALMACIJI: Prevrnuo se izletnički brod s turistima, poginuo skiper…

Brod se prevrnuo u blizini otočića Glavat, između Lastova i Mljeta.

  • Hronika

  • 11. Jul. 2022  11. Jul. 2022

  • 0

Prilikom prevrtanja broda kod Mljeta poginuo je skiper. Na brodu "Kača" se nalazilo još osam stranih državljana. Svi su se spasili i nemaju zabilježenih ozljeda.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, smrtno je stradao hrvatski državljanin koji je na izletničkom brodu bio skiper. Potonuće broda potvrdio je iz Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture David Radas.

"Spasio sam putnike, a izvadio tijelo kapetana, čovjeka kojeg sam poznavao 20 godina", prisjeća se Mario Orlandini koji je na moru locirao ostatke broda.

Kako je pojasnio, jedan val je nezgodno zahvatio brod koji se onda prevrnuo. Kazao je da je među spašenima bilo i petogodišnje dijete. "Ljudi su u šoku, ali živi... Nažalost, kapetan se nije spasio", kazao je Orlandini.

Brod se prevrnuo u blizini otočića Glavat, između Lastova i Mljeta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...