ŠEFIK DŽAFEROVIĆ U POTOČARIMA: "Strašno tužni stihovi danas su još tužniji, ali tu je i nada..."

Dodaje da će se nastaviti boriti protiv negatora, te da je po tom pitanju golemu stvar uradio bivši visoki predstavnik Valentin Inzko, nakon čijih se dopuna Krivičnog zakona BiH znatno smanjilo negiranje genocida.

  • Vijesti

  • 11. Jul. 2022  11. Jul. 2022

  • 0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović obratio se medijima u Memorijalnom centru Potočari uoči komemoracije povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici, poručujući da se borba za istinu i pravdu nastavljaju.

“Dvije riječi su uvijek najvažnije, kada god dođemo na ovo sveto mjesto: Istina i pravda. Nastavit ćemo se boriti za istinu i pravdu. Svi oni koji su na bilo koji način učestvovali u genocidu u Srebrenici moraju doći pred lice pravde. Nećemo stati dok ne postignemo taj cilj”, poručio je Džaferović.

Dodaje da će se nastaviti boriti protiv negatora, te da je po tom pitanju golemu stvar uradio bivši visoki predstavnik Valentin Inzko, nakon čijih se dopuna Krivičnog zakona BiH znatno smanjilo negiranje genocida.

“Borit ćemo da se mjesta masovnih egzekucija budu zaštićena, a ne da se uništavaju kao sada. Borit ćemo se i za prava povratnika”, naveo je Džaferović.

Podsjeća da će ove godine Srebrenički inferno po prvi put izvesti djeca porodica žrtava genocida.

“Ti strašno tužni stihovi danas će biti još tužniji, ali to je i nada. Jer to izvode djeca koja žive ovdje. Takve djece treba da bude što više”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...