PREDSJEDNICA MEĐUNARODNOG REZIDUALNOG MEHANIZMA: "Koji god jezik da govorimo, ime Srebrenice doći će do svakog čovjeka"

Graciela Gatti Santana, predsjednica Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, obratila se prisutnima na komemoraciji u Srebrenici.

  • Vijesti

  • 11. Jul. 2022  11. Jul. 2022

  • 0

Graciela Gatti Santana, predsjednica Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, obratila se prisutnima na komemoraciji u Srebrenici.

"Drago mi je da sam ovdje danas. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati neke od majki Srebrenice. Potom sam shvatila koji god jezik da govorimo odakle dolazimo, ime Srebrenice doći će do svakog čovjeka. Okrutnost, zvjerstvo, a s druge strane se ostvara mogućnost pomirenja.

Kao sudija žalbenog vijeća mehanizma, uvjerila sam se u dio presuda koje se odnose na Srebrenicu. Ja lično kao majka i supruga mogu zamisliti agoniju koju ste kao žrtve doživjeli. Uprkos presudama Haškog tribunala i suda BiH i dalje se suočavamo sa mnogima koji  negiraju zaključke tih sudova. Mi znamo istinu. Moramo se podsjetiti da oni koji koriste takvu retoriku su u manjini", kazala je Graciela Gatti Santana, predsjednica Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...