VRLO UKUSNO I ZASITNO: Pastirska pita

Tradicionalno englesko jelo.

  • Gastro

  • 11. Jul. 2022  11. Jul. 2022

  • 0

SASTOJCI:

500 gr mljevenog mesa

1 kg krompira

300 gr mješavine graška i mrkve (zaleđene)

2 luka

2 čehne bijelog luka

4 kašike putera

2 kašike paradajz sosa

1 kašika ketchupa

1 šolja mlijeka

ulje

so

biber

PRIPREMA:

1. Luk sitno nasjeckajte pa popržite na ulju dok ne omekša.

2. Dodajte sitno sjeckani bijeli luk i meso pa dinstajte 15-ak minuta.

3. Podlijte sa vodom pa dodajte ketchup i paradajz pire.

4. Blanširajte grašak i mrkvu u slanoj ključaloj vodi pa ocijedite i dodajte smjesi od mesa.

5. Krompir ogulite, izrežite i skuhajte pa izgnječite u pire.

6. Dodajte puter, mlijeko i dobro promiješajte.

7. Mješavinu mesa izlijte u nauljenu tepsiju pa preko dodajte pire i izravnajte.

8. Stavite u rernu zagrijanu na 200 stepeni 30 minuta.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...