PONOVO POTREBNI HELIKOPTERI: Vjetar otežava situaciju s požarima kod Konjica (FOTO/VIDEO)

Pomoćnik gradonačelnika Konjica za civilnu zaštitu i vatrogastvo Husein Hodžić kazao je da očekuje ponovo pomoć helikoptera OS BiH nakon što u Mostaru naspu gorivo. 

  • Vijesti

  • 16. Jul. 2022  16. Jul. 2022

  • 0

Vjetar koji puše otežava situaciju sa požarima kod Konjica. Dva helikoptera OS BiH jutros su izvršili prelete i iz zraka gasili požare, a djelovali su i na području Čapljine i Čitluka. 

Pomoćnik gradonačelnika Konjica za civilnu zaštitu i vatrogastvo Husein Hodžić kazao je da očekuje ponovo pomoć helikoptera OS BiH nakon što u Mostaru naspu gorivo. 

"Bilo bi nam od velike koristi da nam se pridruže jer tek sada kreće pravi požar. Počinje vjetar da puše. Jutros je to sve bilo prigušeno, bilo je sve puno dima, ali sada će se iz minute u minutu sigurno mijenjati stanje na terenu koje dosta pogoduje razvoju požara u svim pravcima, a imamo nepristupačan teren gdje je vrlo teško sa zemlje gasiti."

Kaže da je požar blizu putne komunikacije Konjic-Glavatičevo.

"Odranja se kamenje, panjevi, drveće i sve to može na neki način da ugrozi sve ove učesnike koji su u saobraćaju, koji idu od Konjica prema Glavatičevu. Mi smo angažovali Policijsku upravu Konjic da daje preporuke i smjernice svima koji se nađu na ovom putu. Pokušavamo da probijemo još jedan protivpožarni put kako bismo mogli ući sa vozilima i vatrogasnom opremom do jednog dijela požara."

Navodi da selo Dolovi još nije ugroženo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...