ANGAŽOVANA DVA HELIKOPTERA: Kako iz zraka izgleda požar kod Konjica (VIDEO)

Od jučer su na gašenju požara u Hercegovini angažovana dva helikoptera OS BiH.

  • Vijesti

  • 16. Jul. 2022  16. Jul. 2022

  • 0

Već nekoliko dana traje borba vatrogasaca sa vatrenom stihijom koja je zahvatila područje kod Boračkog jezera. Za sada su uspjeli zaustaviti širenje požara prema kućama.  Međutim, zbog nepristupačnosti terena, vatrogasci ne mogu učiniti puno na njegovom potpunom stavljanju pod kontrolu.

Zbog toga su od jučer na gašenju požara na prostoru općine Konjic, ali i na granici općina Čapljina i Čitluk, angažovana dva helikoptera Oružanih snaga BiH, koji na sve načine pokušavaju obustaviti vatrenu stihiju.

Televizija N1 je objavila zanimljiv video u toku jednog od preleta helikoptera prilikom gašenja požara, a koji je snimljen upravo iz letjelice koja je posipala vodu po opožarenom dijelu terena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...