MODERNIZACIJA JAVNOG PREVOZA U SARAJEVU: Stigao novi trolejbus, a u svim tramvajima...

"Očekujemo da će video nadzor doprinijeti i bržim reakcijama MUP-a KS u rješavanju svih situacija, od zaštite naših građana, uništavanja vozila i imovine svih nas do pronalaska onih koji čine prekršaje", dodao je ministar Šteta.

  • Vijesti

  • 16. Jul. 2022  16. Jul. 2022

  • 1

U svim tramvajima postavljen video nadzor, a stigao još jedan novi trolejbus, saopćila je Vlada Kantona Sarajevo.

Ministarstvo saobraćaja je u cilju povećanja sigurnosti putnika u javnom prevozu pokrenulo niz projekata.

"Pored toga što je danas stigao još jedan novi sarajevski trolejbus, zadovoljan sam što mogu reći da je u svim tramvajima postavljen video nadzor", rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Na osnovu svih istraživanja koje je sprovelo Ministarstvo saobraćaja i direktnim razgovorima sa građanima, jedan od tri najveća problema sa kojima se građani susreću je sigurnost u javnom prevozu.

"Očekujemo da će video nadzor doprinijeti i bržim reakcijama MUP-a KS u rješavanju svih situacija, od zaštite naših građana, uništavanja vozila i imovine svih nas do pronalaska onih koji čine prekršaje", dodao je ministar.

Kako je istakao ministar Šteta, sa ciljem kvalitetnije usluge javnog prevoza, u toku je realizacija nekoliko projekata koji se tiču digitalizacije i modernizacije javnog prevoza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...