BIVŠI DIREKTOR GIMNAZIJE KOJU POHAĐA MILANOVIĆEV SIN: "Žalosno je što škola nije službeno odgovorila na izjavu predsjednika Hrvatske"

Reakcije su se nizale sa svih strana, uključujući i Ministarstva obrazovanja, ali gimnazija koju pohađa Milanovićev sin i dalje šuti.

  • Regija

  • 16. Jul. 2022  16. Jul. 2022

  • 0

Brojne reakcije prosvjetnih radnika stigle su nakon što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović penzionisanu nastavnicu iz matematike koja je predavala njegovom starijem sinu u Klasičnoj gimnaziji - a koja je za Jutarnji list potvrdila kako je Sanja Musić Milanović i za njega prije osam godina tražila veću ocjenu -  nazvao "protuhom" i "lažljivicom".

Reakcije su se nizale sa svih strana, uključujući i Ministarstva obrazovanja, ali gimnazija koju pohađa Milanovićev sin i dalje šuti.

Boris Anić, profesor i bivši direktor Klasične gimnazije u Zagrebu smatra kako je to žalosno.

"Žalosno je što Klasična gimnazija nije službeno odgovorila na izjavu predsjednika Republike Hrvatske o našoj kolegici. Nastavnici Klasične gimnazije svakako daju podršku kolegici u penziji i zahvaljujemo na primljenoj podršci", kaže Boris Anić, piše Jutarnji list.

Dodaje kako je i Ministarstvo nauke jučer izjavu predsjednika ocijenilo kao neprimjerenu, na čemu zahvaljuju, međutim, Anić upozorava kako Ministarstvo nauke i obrazovanja Klasičnoj gimnaziji svojom administrativnom odlukom o smanjenju razreda, kao i još nekim školama za koje interes djece za upis itekako postoji, šalje drugačiju poruku nastavnicima.

"Dugogodišnji kvalitetni radnici u našoj školi tom odlukom postaju tehnološki višak, a nastavnici koji su uložili ogroman trud i ostvarili vrlo kompleksan Erasmus plus projekt ozbiljno gube satnicu tim potezom. A sada je inspekcija predložila i kažnjavanje nastavnice za ocjenu koju smatraju pravovaljano zaključenom. Sve to povodom 415. godišnjice škole, proslavljene ove godine", poručio je ovaj bivši direktor Klasične gimnazije.

"Štite identitet nekakve lažljivice, ali identitet djeteta, to nije bitno. Mi, naravno, znamo ko je ta protuha, ona je slala po 14 djece na popravni ispit. Toliko o profesorima", rekao je Milanović u petak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...