Svijet
EMMANUEL MACRON OPET PUTUJE: "Omogućit će ponovnu potvrdu dugoročne posvećenosti ..."
Prije 5 min0
Trobojna torta tako zanimljiva i nevjerovatno ukusna.
Gastro
17. Jul. 2022 17. Jul. 2022
0
85 gr brašna
80 gr šećera
90 ml mlijeka
40 ml ulja
40 gr kakaa
40 ml vrele vode
40 gr oraha
½ kašičice sode
1/2 kašičice praška za pecivo
1 jaje
Krema:
500 ml vrhnja za šlag
100 gr mliječne čokolade
100 gr bijele čokolade
100 gr tamne čokolade
30 gr šećera
3 jaja
1. Prosijte brašno, kakao sodu i prašak za pecivo.
2. Dodajte mljevene orahe pa uspite jaja, ulje, mlijeko i vrelu vodu.
3. Umutite biskvit pa uspite u kalup za tortu i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
4. Umutite bjelanca sa šećerom pa otopite tamnu čokoladu i dodajite jedno žumance konstatno miješajući dok e ne skuha.
5. Proces ponovite i za druge dvije čokolade.
6. Bjelance podijelite na tri dijela i umiješajte u svaku vrstu čokolade po trećinu.
7. Šlag umutite i podijelite na tri dijela pa pomiješajte sa čokoladama.
8. Premažite smjesom od tamne čokolade tijesto.
9. Zatim stavite mliječnu pa na kraju premažite bijelom čokoladom.
10. Ostavite u frižideru da se stegne, najbolje preko noći.
Prijatno!:)
(SB/Domacica.com)
Svijet
EMMANUEL MACRON OPET PUTUJE: "Omogućit će ponovnu potvrdu dugoročne posvećenosti ..."
Prije 5 min0
Hronika
OTEŽANA ISTRAGA PADA TURSKOG AVIONA: Na Krivi Put se spustila gusta magla, nema ni crne kutije... (FOTO)
Prije 8 min0
Vijesti
BiH DOBILA JOŠ JEDNU STRANKU: U Zenici održana Skupština osnivača političke organizacije "POKRET"
Prije 21 min0
Show
SEVERINA U "ARENI", SASVIM LIČNO: "Bila sam jedna od rijetkih majki koja nije smjela objaviti fotku svog sina, ali je odobrenje stiglo od najvažnije osobe" (VIDEO)
Prije 29 min0
Gastro
ZABORAVLJENI KLASIK: Najjednostavniji starinski kolač koji smo nekada svi jeli, a danas ga malo ko pravi
13. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
12. Nov. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI KOJIMA NE MOŽETE ODOLJETI: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
12. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.