NAPRAVITE KREMASTU TORTU: Bit će vam potrebno...

Trobojna torta tako zanimljiva i nevjerovatno ukusna.

  • Gastro

  • 17. Jul. 2022  17. Jul. 2022

  • 0

SASTOJCI:

85 gr brašna

80 gr šećera

90 ml mlijeka

40 ml ulja

40 gr kakaa

40 ml vrele vode

40 gr oraha

½ kašičice sode

1/2 kašičice praška za pecivo

1 jaje

Krema:

500 ml vrhnja za šlag

100 gr mliječne čokolade

100 gr bijele čokolade

100 gr tamne čokolade

30 gr šećera

3 jaja

PRIPREMA:

1. Prosijte brašno, kakao sodu i prašak za pecivo.

2. Dodajte mljevene orahe pa uspite jaja, ulje, mlijeko i vrelu vodu.

3. Umutite biskvit pa uspite u kalup za tortu i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.

4. Umutite bjelanca sa šećerom pa otopite tamnu čokoladu i dodajite jedno žumance konstatno miješajući dok e ne skuha.

5. Proces ponovite i za druge dvije čokolade.

6. Bjelance podijelite na tri dijela i umiješajte u svaku vrstu čokolade po trećinu.

7. Šlag umutite i podijelite na tri dijela pa pomiješajte sa čokoladama.

8. Premažite smjesom od tamne čokolade tijesto.

9. Zatim stavite mliječnu pa na kraju premažite bijelom čokoladom.

10. Ostavite u frižideru da se stegne, najbolje preko noći. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...