I LEJLA NAPUSTILA BiH: “U Sloveniji sam slagala šarafe. To su bili moji euri”

U rodnom Bihaću završila je gimnaziju, u Sarajevu novinarstvo, a zatim je dvanaest godina provela radeći na Radio-televiziji Unsko-sanskog kantona.

  • Društvo

  • 17. Jul. 2022  17. Jul. 2022

  • 0

U Bosni i Hercegovini bila je nagrađivana novinarka, a u Sloveniji, u koju se s porodicom preselila s četiri kofera, šest mjeseci slagala je šarafe.

Međutim, uporna i ponosna Krajiškinja, nije pokleknula ni u najtežim vremenima. Danas, Lejla i njezin suprug Goran, također Bišćanin, a po ocu Slovenac, znaju da se sve isplatilo.

U rodnom Bihaću završila je gimnaziju, u Sarajevu novinarstvo, a zatim je dvanaest godina provela radeći na Radio-televiziji Unsko-sanskog kantona.

“Bosna je najljepše mjesto na svijetu. to je moja domovina, tu su moji korijeni, tu su moje grane. Jednostavno smo željeli nešto više za kćerku i odlučili smo da se preselimo”, navela je Lejla.

Razmišljali su o selidbi u Holandiju, ali Krško je bilo mnogo realnije obzirom da je Goranov otac Slovenac.

“13-og aprila smo se sa četiri kofera i malom Opel Astrom preselili u Krško i počeli neki novi život”, dodaje Lejla.

Inače u Krškom bosanski jezik kao i ostali drugi jezici nisu nikakva rijetkost, a Lejla dodaje da je dovoljno samo proći glavnom ulicom i tu se mogu čuti različiti jezici, vidjeti žene koje nose hidžab, kao i ljude druge boje kože; Doslovno, mjesto je otvoreno za sve vrste ljudi, kazala je na kraju Lejla.

Više u videoprilogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...