NOVA INVESTICIJA NA POMOLU: Domaća kompanija najavila gradnju fabrike u Zenici

Poslovna zona Zenica je u zamahu pa se očekuju i nove investicije i radna mjesta.

  • Ekonomija

  • 17. Jul. 2022  17. Jul. 2022

  • 0

U Zenici bi uskoro trebala niknuti nova fabrika. Riječ je o tvornici prefabrikovanih betonskih elemenata sa pratećim sadržajima.

Investitor je domaća kompanija Altea iz Zenice.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona podnijelo je “Agenciji za vodno područje rijeke Save” zahtjev za donošenje rješenja o prethodnoj vodnoj saglasnosti za ovaj objekat.

Saglasnost je zatražena za objekat “Tvornice prefabrikovanih betonskih elemenata sa pratećim sadržajima koji se planira graditi u Poslovnoj zoni Zenica I”, stoji u obavještenju koje je objavljeno u dnevnoj štampi.

Vlasnici zeničke kompanije, prema podacima iz sudskog registra, su Adis Avdić i Nedžad Hasković.

Poslovna zona Zenica je u zamahu pa se očekuju i nove investicije i radna mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...