SJEDE U SABORU, NE RADE, A PRIMAJU VELIKE PLAĆE: I Čovićev zastupnik na „crnoj isti“, šuti kao zaliven…

U Saboru Republike Hrvatske mnogi kao da su nevidljivi.

  • Regija

  • 20. Jul. 2022  20. Jul. 2022

  • 2

Za neke se javnost često pita pojavljuju li se uopće na radnom mjestu, a neki vrlo malo govore.

Dražen Barišić ponovno je u Saboru. Ali i dalje kao kulisa. Reporter Dnevnika Nove TV pokušao je doći do njega. Rezultat - nedostupan da objasni kako je u ovom sazivu Sabora govorio samo jednom. I u prošla dva saziva također je bio šutljiv. I radio očito na terenu po USKOK-ovim optužnicama.

Mislav Bago zove zastupnike Dražen Barišić (Foto: DNEVNIK.hr)

Vinko Grgić - još jedan USKOK-ov optuženik. Vodi Novu Gradišku, a Sabor u posljednje vrijeme zaobilazi. Na pitanje kako to da je u dvije godine govorio samo tri puta, odvratio je: ''Kada progovorim, ljudi misle – evo kriminalca''.

I onda šuti? ''Pa u principu da'', odvraća on. Za one koji se pitaju zašto ne da ostavku, uzvraća: ''Pa ja sam ušao preferencijalno''.

Mislav Bago zove zastupnike Vinko Grgić (Foto: DNEVNIK.hr)

Stjepan Kovač rasplakao se tvrdeći da dobiva prijetnje. Kasnije je USKOK utvrdio da sam sebi šalje prijetnje. Aktivan u slanju prijetnji samom sebi, ali neaktivan u Saboru. Tri govora u dvije godine. Nedostupan za medije.

Ivan Budalić teško se može nazvati saborskim radnikom. U dvije godine 11 puta se javio za riječ. On je lokalni čelnik, kaže, i bavi se lokalnim temama.

Radoje Vidović (HDZ BiH) iz 11. izborne jedinice javi se, kako kaže, kad smatra da je to potrebno. U dvije godine javio se 25 puta.

Podsjetimo, Radoje Vidović po struci je profesor povijesti i zemljopisa te diplomirani novinar, a u sabor je ušao s 2827 glasova u XI. izbornoj jedinici (za državljane RH koji nemaju prebivalište u RH). Rođen je 15. siječnja 1970. u Fojnici (Bosna i Hercegovina).

Član je Odbora za Hrvate izvan Hrvatske, Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i Odbora za ratne veterane.

Prema podacima Parlametra, GONG-ova projekta koji prati rad saborskih zastupnika, otkako je u saboru od 2020. godine Vidović se baš nije pretrgnuo od rada.

Zabilježeno je da je na jednom aktualnom satu postavio pitanje premijeru Andreju Plenkoviću, što inače funkcionira po principu “ti meni vojvodo, ja tebi serdare” kada HDZ-ovci postavljaju pitanja svojem premijeru.

Parlametar bilježi i da se za riječ javio protekle godine oko 25 puta, a većinom je govorio o problematici Hrvata u BiH, hvaleći, naravno, vladinu politiku. Njegovi istupi nisu uspjeli zadobiti medijsku pozornost.

(SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...