PADAJU REKORDI: Wizz-Air prevezao rekordan broj putnika u junu, cilj je...

Wizz Air je tokom proteklih 12 mjeseci znatno proširio svoju raznovrsnu mrežu dodavši 200 novih linija ka 126 destinacija širom Evrope i van nje.

  • Ekonomija

  • 20. Jul. 2022  20. Jul. 2022

  • 1

Wizz Air, niskotarifna aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, proslavlja rekordan broj putnika prevezenih u junu, ukupno 4,34 miliona.

Wizz Air je tokom proteklih 12 mjeseci znatno proširio svoju raznovrsnu mrežu dodavši 200 novih linija ka 126 destinacija širom Evrope i van nje.

Da bi podržao ovaj konstantan rast, Wizz Air je tokom prošle godine uveo 27 ultramodernih i efikasnih Airbus aviona. Uz najnovije tehnologije, Wizz Airova Airbus flota je integralni element strategije održivosti ove aviokompanije koja podržava njene ciljeve smanjenja emisija CO2 za 25% po putniku na pređeni kilometar do 2030. godine. 

Veliki broj naručenih Airbus aviona potvrđuje Wizz Airov cilj da do kraja ove decenije ima flotu od 500 aviona. 

“Ponosni smo što smo prevezli rekordan broj putnika ka njihovim odredištima u junu. Uprkos dobro poznatim izazovima sa kojima se putna industrija suočava, ostvarili smo značajan rast tokom protekle godine i tako postavili temelje za nastavak rasta tokom naredne decenije. Naša norudžba od preko 400 Airbus aviona predstavlja veliku prekretnicu za Wizz koja nudi najniži ekološki otisak po putniku i potvrđuje našu ambicioznu WIZZ500 strategiju. Želimo se zahvaliti svojim vjernim putnicima što nastavljaju da biraju Wizz Air zbog niskih cijena karata, raznovrsne mreže linija, mlade i zelene flote i odlične usluge na letovima“, rekla je Zsuzsa Trubek, menadžerica komunikacija u Wizz Airu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...