POTPUNA OKUPACIJA: Izraelski doseljenici provalili na palestinsku zemlju, postavljaju kolonijalno naselje....

Nasilje izraelskih doseljenika protiv Palestinaca i njihove imovine uobičajena je pojava na Zapadnoj obali, a izraelske vlasti ga rijetko procesuiraju.

  • Svijet

  • 21. Jul. 2022  

  • 1

Izraelski doseljenici u srijedu navečer provalili su na palestinsku zemlju u blizini sela Al-Lubban al-Gharbi, zapadno od Ramallaha, kako bi postavili novo kolonijalno naselje, prema lokalnim izvorima.

Palestinska novinska agencija WAFA piše kako je konvoj autobusa u kojima je bilo stotine doseljenika, pod vojnom zaštitom, upao u palestinsku zemlju u blizini sela, a drugi su dovezli svoja vozila na to mjesto kao uvod u preuzimanje velikog dijela palestinske zemlje i uspostavljanje nove predstraže kolonijalnog naselja.

U okrugu Ramallah, doseljenici su napali Palestince na raskrsnici Ein 'Ayub u blizini sela Ras Karkar, zapadno od grada, dok su podizali palestinske zastave u znak protesta protiv izgradnje novog naselja.

Ranije u srijedu, doseljenici su otrovnim hemikalijama posuli imanje koje pripada farmeru Jamalu As‘adu u zemljištu grada al-Khader, južno od Betlehema.

Nasilje izraelskih doseljenika protiv Palestinaca i njihove imovine uobičajena je pojava na Zapadnoj obali, a izraelske vlasti ga rijetko procesuiraju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...