DIVLJANJE CIJENA U SARAJEVU: Dvije kafe i cijeđenu narandžu na Trebeviću platili 15 KM

Postavlja se pitanje gdje je granica silnih poskupljenja i do kada će ovako biti?

  • Mini market

  • 21. Jul. 2022  

  • 0

Odlazak u restoran postao je nedostižan san mnogim stanovnicima BiH jer je četvoročlanoj porodici za ručak u prosjeku potrebno izdvojiti stotinu maraka, što je ogromna cifra u kućnom budžetu, zbog čega su na muci i ugostitelji, koji su bili primorani da dignu cijene, iako to znači gubitak mušterija.

Obrok u ugostiteljskom objektu potrebno izdvojiti 30 posto više novca nego prije dvije godine a cijena pića su otišla u nebo. Nakon što smo objavili priču da je kisela voda na Panonskim jezerina iznosi čak 6 KM, ovog puta donosimo fiskalni račun iz Sarajeva, tačnije elitnog restorana na Trebeviću gdje je kafa 3,50KM, bosanska kafa 4,50KM a cijeđena narandža čak 7 KM piše Crna-Hronika.

alt

Ručak ali i kafa u restoranu je sasvim uobičajena stvar i nešto na šta bi naše porodice trebalo da imaju pravo. Međutim, ono je njima uskraćeno i postalo je i više od luksuza.

Postavlja se pitanje gdje je granica silnih poskupljenja i do kada će ovako biti?

Podsjećamo, prosječna plata u BiH u maju tekuće godine iznosila je 1106 KM, što nije ni pola iznosa potrošačke korpe.

(Crnahronika.info)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...