GRADONAČELNIK GRADA U KOJEM SKUPLJAJU LOVU DA KARLEUŠA NE PJEVA: "Ja ću dati još duplo"

"Vi imate svakog dana saopćenje jedne osobe koja predstavlja stranku jer ju je neko postavio tu, da li je to demokratija, da li su te stranke demokratske ili samo čujete da bi objasnili ko su u zagradi, to su bivši članovi pa onda nabrajaju jedne, druge, treće partije", rekao je.

  • Estrada

  • 22. Jul. 2022  22. Jul. 2022

  • 0

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović komentirao je peticiju koju su građani pokrenuli jer ne žele da se u njihovom gradu održi koncert Jelene Karleuše u sklopu Roštiljade.

Premda je prvotno planirano da na Roštiljadi pjeva Jelena Karleuša, građani Leskovca su smatrali da je iznos od 20 hiljada eura za nastup prevelik, kao i da postoje važnije stvari na koje treba preusmjeriti novac. Pokret za Leskovac pokrenuo je na Facebooku peticiju s ciljem da skupi tih 20 hiljada eura kako Jelena Karleuša ne bi pjevala, a koje će, u slučaju da pjevačica odbije novac, preusmjeriti u humanitarne svrhe.

Sada se o svemu oglasio i gradonačelnik Leskovca i član Srpske napredne stranke Goran Cvetanović koji je stao u odbranu pjevačice. Cvetanović je prvo odgovorio na pitanje kako reagira na ranije Karleušine osude SNS-a.

"Jelena Karleuša je gospođa koja je podržavala Čedu Jovanovića, ali ona pjeva i kakve to veze ima s politikom? Pa baš bih volio da sakupe novac, evo ja kažem, koliko oni skupe, ja ću dati duplo više, ali ne da ne dođe Karleuša, nego u humanitarne svrhe", poručio je gradonačelnik, a zatim se osvrnuo na rad spomenutih udruga, piše Nova.rs.

"Koje stranke, koja udruženja, 'ko su ti? Je l' ste bili nekada na njihovoj godišnjoj skupštini gdje se bira predsjednik Gradskog odbora, sekretar... Vi imate svakog dana saopćenje jedne osobe koja predstavlja stranku jer ju je neko postavio tu, da li je to demokratija, da li su te stranke demokratske ili samo čujete da bi objasnili ko su u zagradi, to su bivši članovi pa onda nabrajaju jedne, druge, treće partije",  rekao je.


Otkrio je i kolike iznose traže zvijezde za ovakve nastupe

Na prethodnoj Roštiljadi dogodila se slična situacija, kada su se građani pobunili zbog novca koji se daje za nastup Svetlane Cece Ražnatović, a Cvetanović se osvrnuo i na to.

"Pa ti isti ljudi dolaze, a ta ista opozicija ili kvaziopozicija prva dođe gledati i slušati Jelenu Karleušu", kazao je gradonačelnik i otkrio kolike iznose traže zvijezde za ovakve nastupe. Kazao je da je Milica Pavlović ranije tražila 10 hiljada eura, a poslije objavljivanja novog albuma 15 hiljada eura.

"Marija Šerifović je tražila 25 hiljada eura, smatram da je previše, ali vi opet morate dovesti neku zvijezdu koja jest zvijezda, jer uvijek se zvijezda na prvu večer i na zadnju večer dovodi", rekao je leskovački gradonačelnik.

"Znate, Jelena Karleuša ima milion i po do dva miliona pratilaca, to mi moramo poštovati, ja ne znam ni jednu pjesmu, ni Cecinu, ni Breninu, ni Dragane Mirković, ali poštujem ih jer su to zaista zvijezde nad zvijezdama, imaju svoju cijenu, cijena je ta koja jest", zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...