NOVI POŽAR: Jutros gorjelo i na području Nacionalnog parka Sutjeska

Helikopter Helikopterskog servisa RS-a je angažiran na gašenju požara, rekao je direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović za agenciju Srna.

  • Hronika

  • 23. Jul. 2022  23. Jul. 2022

  • 0

U Kanjonu rijeke Hrčavke na području Nacionalnog parka Sutjeska izbio je požar na izuzetno nepristupačnom terenu, saopćeno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Helikopter Helikopterskog servisa RS-a je angažiran na gašenju požara, rekao je direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović za agenciju Srna.

Dodao je da je helikopter već u zraku i koristi vodozahvat jezera na Barama radi gašenja požara u kanjonu rijeke Hrčavke.

Na gašenju su angažirani i pripadnici civilne zaštite te zaposlenjici Nacionalnog parka te je, prema informacijama od oko 11 sati, stavljen pod kontrolu.

Istovremeno, nadležni širom Bosne i Herrcegovine apeluju na građane da vode računa u sezonu čišćenja livada od korova i da ne pale vatru na otvorenom.

Poručuju da je pravovremena reakcija veoma važna te mole građane da ukoliko uoče šumski požar odmah reaguju i pozovu vatrogasce i policiju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...