CRNA STATISTIKA: Na cestama u Livanjskom kantonu u prvoj polovini godine poginulo sedam osoba

Na području MUP-a LK-a tokom prvog polugodišta 2022. godine evidentirano je ukupno 288 saobraćajnih nesreća i to 53 nesreće s nastradalim osobama dok je njih 235 bilo s materijalnom štetom.

  • Hronika

  • 23. Jul. 2022  

  • 0

Na cestama Livanjskog kantona (LK) u prvoj polovini ove godine poginulo je sedam osoba što je za dvije osobe više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Na području MUP-a LK-a tokom prvog polugodišta 2022. godine evidentirano je ukupno 288 saobraćajnih nesreća i to 53 nesreće s nastradalim osobama dok je njih 235 bilo s materijalnom štetom.

Tokom prve polovine ove godine u saobraćajnim nesrećama na području MUP-a LK-a sedam osoba je poginulo, 15 osoba zadobilo je teške, a 55 osoba lakše tjelesne povrede, rečeno je u kantonalnom MUP-u.

Najveći broj saobraćajnih nesreća u spomenutom vremenskom razdoblju je evidentirano na gradskim ulicama i to njih 100, zatim slijede magistralne ceste, parkirališta te lokalni cestovni pravci.

Analiza starosne dobi učsnika u saobraćajnim nesrećama pokazuje da su najčešći učesnici u nesrećama osobe starije od 50 godina.

Iz saobraćaja je isključeno 389 vozača od toga 312 zbog upravljanja motornim vozilom u alkoholiziranom stanju, 55 zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita i 22 iz drugih pravnih osnova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...