SUTRA POLAŽE ZAKLETVU: Bajram Begaj novi predsjednik Albanije

Poslije zakletve u Skupštini, u 18 sati u Predsjedništvu će biti održana inauguracija, kada će Begaj i zvanično preuzeti dužnost od Mete.

  • Regija

  • 23. Jul. 2022  

  • 0

Novoizabrani predsjednik Albanije Bajram Begaj položit će sutra zakletvu u Parlamentu Albanije i tada će preuzeti zadatak vođenja države, prenose albanski mediji, dok aktuelni predsjednik Iljir Meta boravi u oproštajnoj posjeti Kosovu

Poslije zakletve u Skupštini, u 18 sati u Predsjedništvu će biti održana inauguracija, kada će Begaj i zvanično preuzeti dužnost od Mete.

Prema dnevnom redu, predsjednik Ustavnog suda će uručiti Ustav Albanije novom predsjedniku, koji je izabran 4. juna u parlamentu.

Na Kosovu se, u međuvremenu, Meta sastao sa predsjednicom Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i sa predsjednikom Demokratske partije Kosova Memljijem Krasnićijem, sa kojim je razgovarao o ratu OVK i suđenju njenim liderima, ističući da ta borba mora ostati do kraja čista.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...