JAPANSKI MEDIJI: "Putin neće biti pozvan na sahranu Šinza Abea"

U vrijeme kada je bio premijer, Abe je razvio veoma prijateljske odnose sa Putinom i njih dvojica su se sastajali 27 puta.

  • Svijet

  • 23. Jul. 2022  23. Jul. 2022

  • 0

Japan neće pozvati predsjednika Rusije Vladimira Putina na državnu sahranu bivšeg premijera Shinza Abea, koja će biti održana 27. septembra, objavio je list "Mainichi", pozivajući se na izvore iz vlade.

Odluka je, između ostalog, donesena zbog činjenice da je Japan u okviru sankcija zbog rata u Ukrajini, zabranio ulazak u zemlju najvišim zvaničnicima Rusije, navodi list, prenosi Tass.

U vrijeme kada je bio premijer, Abe je razvio veoma prijateljske odnose sa Putinom i njih dvojica su se sastajali 27 puta.

Vlada Japana odlučila je da se 27. septembra održi državna sahrana Abea, koji je ubijen u atentatu 8. jula ove godine.

Ceremonija, kojoj će prisustvovati veliki broj šefova država i vlada, bit će održana u Tokiju, u Dvorani borilačkih vještina, koja se nalazi u blizini Carske palate.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...