SUSRET ODIGRAN U BOSANSKOM NOVOM: Sarajevo u derbiju pobijedilo Borac i najavilo pohod na šampionsku titulu

Susret je odigran u Bosanskom Novom, jer se teren stadiona u Banjoj Luci rekonstruiše, a uprkos velikoj vrućini gledali smo vrlo dobro i sadržajno poluvrijeme.

  • Sport

  • 24. Jul. 2022  

  • 0

Nogometaši Sarajeva pobijedili su kao gosti banjalučki Borac rezultatom 3:1 u derbi susretu 2. kola M.tel Premijer lige, te su na fenomenalan način počeli novu sezonu, piše Klix.ba.

Susret je odigran u Bosanskom Novom, jer se teren stadiona u Banjoj Luci rekonstruiše, a uprkos velikoj vrućini gledali smo vrlo dobro i sadržajno poluvrijeme.

Sarajevo je bilo bolji rival u polju i loptu je imalo više u svom posjedu, ali Borac je prijetio nakon prekida i lako je mogao do vodstva.

Banjalučani su u 12. i 14. minuti propustili dvije velike šanse kada je nakon prekida Melega oba puta visoko skočio i glavom šutirao Mrkaić, ali u dva navrata lopta je prohujala tik pored stative.

Sarajevo je uzvratilo u 22. minuti. Varešanović je probio po desnoj strani, ušao u sredinu i šutirao, ali mu je golman Ćetković zaustavio pokušaj u prvi ugao. Samo dvije minute kasnije Bordo tim je propustio kolosalnu šansu.

Čataković je bio sam ispred gola Borca nakon maestralnog pasa Džafića, ali iz čiste pozicije je šutirao pored gola.

U 31. minuti Mrkaić je nakon kornera glavom šutirao s pet metara, ali Dizdarević je sjajno odbranio i spasio svoj tim. Već u narednoj akciji Bordo tim je sjajno istrčao kontranapad, na kraju su imali situaciju tri protiv dva, ali je Čataković šutirao visoko preko gola.

U 35. minuti Varešanović je probio po desnoj strani, ubacio, ali Džafić je glavom šutirao preko gola. Konačno, u sudijskoj nadokandi, Džafić je iz slobodnog udarca sa 17 metara šutirao u golmanov ugao, ali Četković je odlično odbranio i ostalo je 0:0.

Već na startu drugog dijela, u 47. minuti, Sarajevo je povelo. Varešanović je nakon kontre fenomenalno iznio loptu sa svoje polovine terena, došao skroz do kaznenog prostora Borca, a onda majstorskim udarcem desnom nogom pogodio nebranjni dio mreže za vodstvo Bordo tima 1:0.

Samo što se krenulo sa centra Zakarić je postigao gol na drugoj strani, ali je prije toga igrao rukom i pogodak je opravdano poništen.

Borac je teško stvarao šanse i nakon toga, ali je uspio izjednačiti u 70. minuti. Gajić je poslao dobru dubinsku loptu, a vrlo slabu reakciju Dizdarevića i Đokanovića iskoristio je Mrkaić koji je poslao loptu u praznu mrežu za 1:1.

Samo sedam minuta kasnije Sarajevo je ponovo povelo nakon gotovo preslikane situacije i greške odbrane Borca. Ćorić i Ćetković nisu dobro reagovali, a sve je ispratio rezervista Kobiljar i preciznim udarcem iskosa pogodio je za 2:1.

Do kraja je Borac napadao, ali uzalud, jer je u 87. minuti novu katastrofalnu grešku Ćetkovića iskoristio još jedan rezervista Ikić i postavio je konačnih 3:1. Prethodno je Ahmetović oduzeo jednu naizgled izgubljenu loptu, te snosi velike zasluge za pogodak.

Bordo tim je tako osvojio velika tri boda kojima je najavio pohod na šampionsku titulu, dok Borac bilježi katastrofalan početak sezone sa samo jednim osvojenim bodom i poslije senzacionalnog ispadanja iz Evrope od kluba s Farskih Ostrva.

Sarajevo će u narednom kolu na Koševu dočekati dobojsku Slogu, dok će Borac gostovati Posušju.

Rezultat i strijelac:

Borac - Sarajevo 1:3 (Mrkaić 70' / Varešanović 47', Kobiljar 77', Ikić 87')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...