OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO U DOBOJU IMA PUNE RUKE POSLA: Podignute optužnice protiv 15 osoba zbog izborne krađe

Potvrđena optužnica protiv 15 članova biračkih odbora u Doboju zbog izbornih prevara tokom lokalnih izbora.

  • Hronika

  • 24. Jul. 2022  

  • 0

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Tripić Radislave, Subotić Dejana, Todorović Daliborke, Marković Ivane i Zavođa Miroslava zbog krivičnog djela Izborna prevara.

Optužnica je potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju dana 27.06.2022.godine.

alt

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Ostojić Slađane, Prešić Dejana, Vasić Danijela, Bojanović Slaviše i Prešić Slađane zbog krivičnog djela Izborna prevara.

Optužnica je potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju dana 24.06.2022.godine.

alt

Optužnica je potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju dana 27.06.2022.godine.

alt

Optuženi se terete da su dana 15.11.2020.godine u vrijeme održavanja lokalnih izbora za gradonačelnika grada Doboja i Skupštinu grada Doboj, kao članovi biračkog odbora na biračkom mjestu broj 038B025B – Saobraćajni fakultet 3B Doboj, dodavanjem glasova falsifikovali rezultate izbora čime su kao saizvršioci učinili krivično djelo izborna prevara, piše Dobojski info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...