KOALICIJA DRŽAVA ZAKAZALA PRESS ISPRED OHR-a: "Nećemo prihvatiti odluke visokog predstavnika"

Press konferencija će biti održana s početkom u 11 sati ispred zgrade OHR-a, a kako saznaje naš portal, očekuje se i značajan broj građana koji su najavili prisustvo i podršku ovim naporima Koalicije Država.

  • Politika

  • 24. Jul. 2022  

  • 3

Sutra se u Sarajevu očekuje vruć dan, u političkom smislu, posebno.

Kako su još u petak najavili, iz Koalicije Država sutra će održati press konferenciju ispred zgrade OHR-a.

Na press konferenciji govorit će čelnici ove Koalicije, prof. dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat Koalicije Država za Predsjedništvo BiH, federalni zastupnici Amer Obradović i Adis Arapović, te stručnjak za ustavno pravo Kenan Idrizović iz Tuzle.

Na pressu će biti izneseni jasni argumenti neslaganja i neprihvatanja odluke Visokog predstavnika o nametanju izmjena ustava i izbornog zakona u formi koja se pojavila u medijima, te prezentirana i konkretna rješenja za BiH po ovim pitanjima.

Press konferencija će biti održana s početkom u 11 sati ispred zgrade OHR-a, a kako saznaje novinska agencija Patrija, očekuje se i značajan broj građana koji su najavili prisustvo i podršku ovim naporima Koalicije Država.

Osim ove press konferencije za sutra je zakazan i drugi skup kojeg je medijima najavio Dervo Sejdić i neformalna grupa građana koja bi se trebala okupiti također ispred OHR-a već od pola 12 pa nadalje. A tokom večeri se oglasio i lider SDP-a Nermin Nikšić koji je najavio još jedan skup, za ponedjeljak u 19 sati.

Sve u svemu, počelo je. Ovom press konferencijom Koalicije Država počinju okupljanja ispred OHR-a i javno suprotstavljanje lošim nakanama i najavama Visokog predstavnika.

Kako stvari stoje, od sutra će biti uvedene i dežure ispred ureda OHR-a građana, odgovornih političara i društvenih radnika koji sve glasnije podižu glas protiv poteza koji bi mogli nepovratno gurnuti BiH u podjele i neke nove sukobe koji nikome ne bi trebali, niti bi išta dobro donijeli.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...