VULIN UZVRATIO MILANOVIĆU: "U Hrvatskoj ustaša ima više nego dovoljno"

Vulin je poručio da niko ne treba da Vučića vodi za ruku u Jasenovac i da bi bilo da se unuku jasenovačke žrtve dopusti da ode sam, bez pratnje i pompe.

  • Regija

  • 25. Jul. 2022  25. Jul. 2022

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da u "Hrvatskoj ustaša ima i više nego dovoljno na mjestima gdje se donose odluke".

Reagujući na navode predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da u Hrvatskoj nema ustaša, Vulin je ocijenio da “ustaša u Hrvatskoj ima više nego dovoljno” da se ulice Mile Budaka ne ukidaju, da se kosti ubijene srpske djece na Petrovoj Gori preoravaju i da se objavljuju knjige u kojim se tvrdi da su Srbi počinili genocid nad Hrvatima u Drugom svjetskom ratu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Vulin je naveo da su tako u Hrvatskoj odlučili da se dokazanom, presuđenom ratnom zločincu Branimiru Glavašu vrate činovi i odlikovanja, da je “Oluja” i protjerivanje i ubijanje Srba legitimna akcija i da se ubicama srpske djece na Petrovačkoj cesti ne sudi.

Povodom Milanovićeva izjave da će lično voditi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Jasenovac, te hrvatskog negiranja da je u Jasenovcu pobijeno više stotina hiljada Srba, Roma i Jevreja, Vulin je poručio da niko ne treba da Vučića vodi za ruku u Jasenovac i da bi bilo da se unuku jasenovačke žrtve dopusti da ode sam, bez pratnje i pompe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...