LAŽE KAD ZINE: „Ne vjerujem Aleksandru Vučiću ni kada kaže dobar dan…“

Vučić je u razgovoru sa novinarima rekao da su na konsultacijama predstavnici SSP-a Dragana Đilasa javno govorili da misle da je značajno da se on povuče sa čela stranke.

  • Regija

  • 26. Jul. 2022  26. Jul. 2022

  • 0

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić od kako je prvi put postao predsjednik Srbije najavljuje da će otići sa čela stranke. Time bi svoj položaj uskladio sa Ustavom koji propisuje da predsjednik države ne može obavljati dvije javne funkcije istovremeno.

Sagovornici Danasa ne vjeruju u stvarnu namjeru Vučića da podnese ostavku, jer se ta priča, bez ikakvog epiloga, ponavlja već dugi niz godina. Napominju da je Vučić kraljica drame, a da je priča o ostavci na mjestu predsjednika SNS dio dvorske igre.

Vučić je u razgovoru sa novinarima rekao da su na konsultacijama predstavnici SSP-a Dragana Đilasa javno govorili da misle da je značajno da se on povuče sa čela stranke.

“Ja takođe mislim da je značajno, ali iz drugih razloga. Drugačije smo motivisani. Oni imaju jednu želju, ja imam druge želje i poglede u budućnost. Posle nekog vremena morate da razumete da niste večiti i da drugim ljudima morate da obezbedite prostor“, rekao je Vučić upitan za izjavu Dragana Ðilasa da bi za Srbiju bilo važno da se povuče sa čela SNS-a.

Biljana Đorđević iz Ne davimo Beograd komentarišućo najnovije tvrdnje predsjednika Srbije o povlačenju sa funkcije predsjednika naprednjaka kaže da ne veruje da će on to i učiniti. Podsjeća da se ta priča ponavlja s vremena na vrijeme i uvijek ima funkciju zabavljanja javnosti.

“Aleksandru Vučiću ne verujem ni kada kaže dobar dan. Prvo pogledam kroz prozor da vidim da li je dan, jer dobar sa njim na čelu države svakako nije. Mi imamo posla sa patiloškim lažovom koji do sada nikada nije uhvaćen u istini”, ističe Srđan Milivojević, predsjednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

Sličnog mišljenja je i Miloš Pavlović iz Narodne stranke koji smatra da će Vučić uraditi ono što je za njega u datoj situaciji najbolje.

Tako će se, kaže Pavlović, možda i desiti da Vučić podnese ostavku, ali ne zbog Ustava, zakona i morala, već zbog sebe.

“Priča o podnošenju ostavke Aleksandra Vučića na mestu predsednika SNS-a, a onda spotovi u kojima ga partijske kolege mole da to ne uradi, je samo deo dvorskih igara. Unutrašnje je pitanje SNS ko će im biti predsednik. Vučić je uspeo da uništi sve institucije u Srbiji, obesmisli postojanje bilo kakvih procedura, pa zbog čega bi sad nesedala javnost na njegove priče o (ne)povlačenju sa čela SNS? Takve predstave se često igraju u diktaturama”, ocjenjuje Stefan Jovanović, generalni sekretar Narodne stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...