SUD JE SUD: Krivična prijava protiv Milorada Dodika, Željke Cvijanović…

Krivična prijava predata je Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske i glavnom tužiocu Mahmutu Švraki.

  • Politika

  • 26. Jul. 2022  

  • 2

"Zbog nedavnog sklapanja tajnog dogovora Dodik – Liberman da fiktivna američko-kanadska firma kupi akcije Rudnika željezne rude Ljubija za 50,7 miliona maraka, podnio sam krivičnu prijavu protiv najviših predstavnika vlasti Republike Srpske, kazao je zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović.

Vukanović je poslao i predao Krivičnu prijavu Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske i glavnom tužiocu Mahmutu Švraki protiv predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, generalnog sekretara Vlade Siniše Karana, članova Vlade i ministara.

"Krivičnu prijavu sam podnio zbog počinjenih Krivičnih djela pranja novca, trgovine interesima i zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja na štetu Republike Srpske, a sve u vezi sa pokušajima tajne prodaje Rudnika željezne rude Ljubija i tajnim dogovorom Dodik – Liberman sklopljenim nedavno u Izraelu", ističe Vukanović.

Od tužioca Švrake traži da donese privremene mjere kojim bi se spriječila prodaja Rudnika RŽR "Ljubija" do okončanja istrage, te da sasluša i procesuira osumnjičene koji žele da nezajinitom trgovinom strateškim preduzećima i resursima Srpske kontroverznim biznismenima i kompanijama opstanu na vlasti još 4 godine, što, kako tvrdi, predstavlja akt veleizdaje.

"Jasno je da se radi o pokušaju trgovine resursima Republike Srpske i da Željka Cvijanović u Americi lobira i nudi Elektroprivredu Republike Srpske, kao što Dodik nudi Jevrejima RŽR "Ljubija" i Aluminu. Jasno je da oni prodajom nacionalnih resursa i nacionalnih bogatstava Srpske pokušavaju da opstanu na vlasti", poručuje Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...