EKSKLUZIVNO: Vojin Mijatović otvoreno za "SB" o skandalu i napadima na protestu ispred OHR-a

Na kraju, Mijatović poručuje da je država iznad svega, ali cjelovita i zajenička, jer, kako kaže, sve mimo toga će doživjeti fijasko koliko god se napinjali mnogi da to sruše.

  • Vijesti

  • 26. Jul. 2022  26. Jul. 2022

  • 10

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić jutros je burno reagirao nakon nemilih scena koje su jučer viđene na protestu ispred OHR-a. Nikšić je optužio SDA „jurišnike“ za orkestrirani istup i napade na potpredsjednika SDP-a BiH Vojina Mijatovića.

„Još jednom su SDA jurišnici pokazali primitivizam vrijeđajući potpredsjednika SDP-a i našeg kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića, riječima da nema šta tražiti u Sarajevu i da ide u Banja Luku. Istog onog Vojina s kojim su se pojavljivali po cijeloj Evropi da bi pozvali naše građane da se registruju pozivajući se da su i oni za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, jer je eto i Vojin tu", kazao je Nikšić.

Sve se odigralo prilikom dolaska člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji je, kako je kazao Nikšić, ničim izazvan došao, potpuno zbunjen i izgubljen, da govori na skupu kojeg je inicirao SDP, za koji je uredno SDP podnio prijavu MUP-u i dobio dozvolu, na kojeg su se odazvale brojne političke partije, pa čak i SDA. Nakon toga uslijedile su nemile scene u kojima je učestvovao Haris Zahiragić, a o sukobima na protesu i prijetnjama za „Slobodnu Bosnu“ je govorio potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

KO TEBE KAMENOM, TI NJEGA...

„Sve juče što se dešavalo nažalost bacilo je sjenku na veličanstveno okupljanje građana BiH. Izgradnja BiH kao zajedničke države je mnogo više od stranačkih interesa i ličnih ambicija. Još uvijek moramo sazreti i shvatiti da bi dobili državu moramo se odreći i vlasti i pozicija. Za svoju državu i svoj narod se plaća cijena, kazao je Mijatović te dodao:

„Dok sam živ nastaviću borbu za cjelovitu i građansku BiH u kojoj će se svako osjećati na svome na svakom pedlju naše zemlje. I opet ću dočekati svakog u Banja Luci i garantovati glavom da ne smije niko poprijeko da ga pogleda jer i Banja Luka i Sarajevo pripadaju svima nama. Projekat Pokreta za državu je najbitniji projekat u BiH i niko ničim ga neće narušiti.

Biće dana za megdna sa mnogima i moraju biti sigurni da ideja države pobjeđuje, jer ima ona stara „nemoj pa se ne boj“, kazao je Mijatović. Na kraju, Mijatović poručuje da je država iznad svega, ali cjelovita i zajenička, jer, kako kaže, sve mimo toga će doživjeti fijasko koliko god se napinjali mnogi da to sruše.

(M.I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...