DRAMA U HERCEGOVINI: Požar se širi, u Čapljini spašeni privredni objekti...

U Tasovčićima kod Čapljine je gorjela trava, šuma i nisko raslinje, a vatra je ugrozila veći dio naselja.

  • Hronika

  • 26. Jul. 2022  

  • 0

Požar koji gori na nepristupačnom i miniranom terenu u kanjonu Neretve kod Konjica i dalje gori, izvijestili su u utorak iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK.

U Tasovčićima kod Čapljine je gorjela trava, šuma i nisko raslinje, a vatra je ugrozila veći dio naselja.

"Na zahtjev gasitelja cijelo naselje je isključeno iz Elektro mreže u vremenu od 16,10 do 16,58 sati. Bili su ugroženi gospodarski objekti. Uz veliki napor gasitelja svi objekti su spašeni. Požar su gasile sve raspoložive snage", stoji u izvješću.

Također se navodi kako se požarište nadzire.

U posljednja 24 sata vatrogasci na području HNK imali su više intervencija, uglavnom je gorjela trava i nisko raslinje na više lokacija u Mostaru, Čapljini, Čitluku, Jablanici i Prozor-Rami.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...