ŠTA SE DOGAĐA S POPULARNOM DRUŠTVENOM MREŽOM: Korisnici Instagrama razočarani, žele da se...

Instagram uvodi nove promjene na svoju društvenu mrežu, no nisu svi oduševljeni s tim promjenama.

  • HiTec

  • 27. Jul. 2022  27. Jul. 2022

  • 0

Stari Instagram u kojem je naglasak na fotografijama i objavama osoba i profile koje korisnici prate na mreži polako odlazi u povijest i mijenja ga nova verzija u kojoj je glavni fokus na videozapisima.

Zbog tih se promjena mreža našla na udaru velikih kritika, a među inim, kritizirale su je u dvije reality TV zvijezde - Kim Kardashian i Kylie Jenner. One su putem storyja poslale poruku glavnim ljudima kompanije od kojih traže da Instagram ponovno postane Instagram, a i brojni drugi nezadovoljni korisnici poručili su kako ne žele da se njihova omiljena mreža pretvori u TikTok.

Nakon sve većeg broja kritika jučer se oglasio i prvi čovjek Instagrama Adam Mosseri rekavši kako živimo u svijetu koji se brzo mijenja te se i i oni moraju prilagoditi tim promjenama. Naglasio je kako će i dalje nastaviti s podrškom za fotografije koje su “dio njihova nasljeđa”, no s vremenom bi to ipak trebala postati mreža na kojoj će videozapisi postati primaran oblik sadržaja.

Dotakao se i kritika koje dolaze od strane kreatora - osim prevelikog fokusa na video, one se odnose i na full-screen mode te na preporuke i vidljivost objava prijatelja te je Mosseri najavio nove promjene i poboljšanja.

Priznao je kako je moguće da su s preporukama od Reelsa koje se prikazuju ljudima napravili loš posao te, ako se korisnicima te preporuke ne sviđaju, da bi ih trebali stišati. Nastavit će s poboljšanjima tih preporuka za koje kaže da su najučinkovitiji i najvažniji način koji kreatorima omogućuje da dosegnu što veći broj ljudi.

Prema svemu što je rekao, stječe se dojam da su mu obični korisnici, oni koji konzumiraju sadržaj (ali i pregledavaju reklame) u drugom planu, dok su fokusirani na kreatore i način na koji bi se njihov sadržaj (prvenstveno video) prikazao što većem broju ljudi na toj platformi, piše Vice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...