"SB" NA LICU MJESTA: Dom naroda Parlamenta BiH izglasao ukidanje akciza u prvom čitanju, slijedi još jedno glasanje (FOTO)

NAPOMENA: Portal "Slobodna Bosna" je 27.07.2022. godine objavio tekst pod naslovom "'SB' NA LICU MJESTA: Dom naroda Parlamenta BiH konačno ukinuo akcize na gorivo u BiH (FOTO)". Analizom portala "Raskrinkavanje" utvrđeno je da se radi o dezinformaciji, te da akcize nisu ukinute.

  • Vijesti

  • 27. Jul. 2022  17. Avg. 2022

  • 0

Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizima u BiH, čiji su predlagači/ce poslanici/e Saša Magazinović, Nermin Nikšić, Nada Mladina i Zukan Helez, usvojen je na 27. sjednici Predstavničkog doma PSBiH održanoj 9.3.2022 godine. Ovaj prijedlog tiče se ukidanja akciza na naftne derivate na period od pola godine, uz mogućnost da Vijeće ministara BiH po isteku tog roka produži njegovu primjenu za još tri mjeseca.

Za konačno usvajanje Prijedloga zakona potrebno je proći amandmansku fazu, odnosno drugo čitanje u Domu naroda PSBiH. 

Konačno, da bi stupili na snagu, zakoni se objavljuju u Službenom glasniku BiH na jezicima koji se smatraju službenim jezicima u BiH. Sve dok se to ne desi, netačno je reći da su “akcize ukinute”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...