"MUDRE MISLI" NIKOLE ŠPIRIĆA: "Opoziciji u RS bolje da izgubi izbore nego da pobijedi..."

Špirić tvrdi da birači Dodika vide kao zaštitnika RS i srpskih nacionalnih interesa.

  • Mini market

  • 30. Jul. 2022  30. Jul. 2022

  • 5

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ustvrdio je danas da je opoziciji iz bh. entiteta Republika Srpska bolje izgubiti od Milorada Dodika i Željke Cvijanović na izborima nego pobijediti “uz pomoć stranaca i političkog Sarajeva”.

"Iako predizborna kampanja još faktički nije ni počela, različite domaće i međunarodne organizacije sondirajući javno mnijenje izlaze sa profilima favorita pobjednika", tvrdi Špirić.

Špirić tvrdi da birači Dodika vide kao zaštitnika RS i srpskih nacionalnih interesa i harizmatičnog čovjeka iz naroda sa velikim autoritetom koji svakome smije reći šta misli.

Još je ustvrdio da njegovog stranačkog šefa krase veliko iskustvo i mudrost, te odlučnost u donošenju odluka i upravljanju državom.

"Sa druge strane je Јelena Trivić kojoj se zamjera neiskustvo, te arogantno i drsko ponašanje bez pokrića", tvrdi Špirić.

Prema njegovim riječima, kao njena loša strana, navodi se stranka kojoj pripada, te ljudi iz njenog okruženja, kao i njena saradnja sa strancima i slaba borba za nacionalne interese.

"Ukratko, žena bez šanse, kako je vide", tvrdi Špirić.

Kada je riječ o trci za člana Predsjedništva BiH iz RS, Špirić tvrdi da ispitanici daju ubjedljivu pobjedu Cvijanović nad Mirkom Šarovićem kod koga, kako tvrdi, “primjećuju odsustvo liderstva i malokrvnost u zastupanju interesa RS u Sarajevu i prevelika servilnost prema strancima”. Špirić nije naveo o kojim se anketama ili istraživanjima javnog mnijenja radi.

"Ove ankete i procjene su upravo na tragu onoga o čemu dugo govorim i upozoravam da je bolje izgubiti od Milorada Dodika i od Željke Cvijanović, nego pobijediti uz pomoć stranaca i političkog Sarajeva, još samo da to opozicija shvati", zaključio je Špirić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...