VUČIĆEV BIZON VLADIMIR ĐUKANOVIĆ NAMIRISAO KRV PA UPUTIO JEZIVE PRIJETNJE: "Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u 'denacifikaciju Balkana'"

Đukanovićeva objava je izazvala burne reakcije i oštre kritike

  • Regija

  • 31. Jul. 2022  31. Jul. 2022

  • 11

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović na svom Twitter profilu je podijelio šokantnu poruku o potencijalnom ukrajinskom scenariju i na Balkanu, tačnije u BiH.

„Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana. Volio bih da grešim“, napisao je Đukanović.

Đukanovićeva objava dolazi upravo dan nakon što se na društvenim mrežama se pojavila slika "dekolonizovane Evrope" koja je kružila Telegramom, društvenom mrežom na kojoj su ponajviše aktivni Rusi.

alt

Na slici "dekolonizovane Evrope" se može vidjeti da bi u takvom uređenju dvije najveće države bile Rusija i Srbija.

I dok se na slici prikazuje kako je Evropa podijeljena na manje državice, Rusija i Srbija su povećane i na teritorije susjednih zemalja.

Tačnije, Rusija po ovoj varijanti zauzima i teritorije Finske, zemalja Baltika, Bjelorusije, Ukrajine i Moldavije. Srbija s druge strane je nazvana Srpsko carstvo, a zauzima teritoriju bivše Jugoslavije i Albanije.

Đukanovićeva objava je izazvala burne reakcije i oštre kritike pojedinih korisnika Twittera, nakon čega je on upitao „zašto se krug dvojke plaši denacifikacije“.

"U bre, ala se uzjogunio dvojkakrugaški svijet što napisah da će Srbija možda morati da pokrene denacifikaciju Balkana. Razumijem to, oni su uvek podržavali svakog srpskog neprijatelja, od ustaša, balista, handžarovaca… To su činjenica bili nacisti, a dvojkakrugaškom svijetu srcu mili", poručio je funkcioner SNS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...