HARIS ZAHIRAGIĆ PORUČIO DENISU BEĆIROVIĆU: "To je gruba i neviđena zloupotreba Krajine, Krajišnika i te divne manifestacije"

On podsjeća da oni znaju i to da je Denis Bećirović “posljednji put posjetio Bosansku Krajinu u svojoj predsjedničkoj kampanji 2018.godine”.

  • Politika

  • 31. Jul. 2022  

  • 9

Haris Zahiragić, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo, osvrnuo se na jučerašnje hvalisanje na društvenim mrežama Denisa Bećirovića, kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Naime, Bećirović je okupljanje građana u Bihaću povodom 48. Internacionalne turističke Una Regate predstavio kao podršku njegovoj izbornoj kandidaturi. On se pohvalio putem svog Facebook profila razgovorom sa hiljadama građana koji su ga “dočekali” u Bihaću.

Zahiragićevu izjavu prenosimo u cjelosti:

"Iako sam zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ponovo kandidat za isti nivo (dakle za mene mogu glasati samo građani KS) u posljednje 4 godine sam bio u Bosanskoj Krajini najmanje 20-tak puta", započeo je Zahiragić.

Navodi kako to nije radio iz političkih razloga, nego zato što ga obilazak Domovine, a pogotovo tog njenog dijela, “svaki put napuni pozitivnom energijom”.

"Obišao sam svaki grad barem jedan put, a neke sam posjetio i više puta. Znaju to moji prijatelji i građani iz Velike Kladuše, Bužima, Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Prijedora, Bosanske Gradiške, Bosanske Krupe, Bosanske Dubice, Bosanskog Novog, Ključa, Bosanskog Petrovaca…", kaže Zahiragić.

On podsjeća da oni znaju i to da je Denis Bećirović “posljednji put posjetio Bosansku Krajinu u svojoj predsjedničkoj kampanji 2018.godine”.

"Kako se približila nova kampanja, ponovo je otišao tamo, i to nije problem, dobro je da političari posjećuju taj važni dio naše Domovine", smatra Zahiragić.

Problem je otići na otvorenje 48. Una Regate, dodaje Zahiragić, slikati se sa građanima i napisati na Facebook-u kako su baš njega dočekale te hiljade građana.

"To je gruba i neviđena zloupotreba Krajine, Krajišnika i te divne manifestacije. Oštre reakcije ljudi koji su zloupotrebljeni su logične, ne znam šta su očekivali kada su objavili takvu informaciju", napisao je Zahiragić.

On navodi kako su Krajišnici dobri ljudi, hrabri, čestiti i ponosni, iako su često, navodi on, radi svoga geografskog položaja, kroz historiju, bili na marginama centralnih politika.

"Ne traže oni ništa posebno od nas, osim poštovanja, ali ne daju nikome da se na ovakav način igra sa njima! Saznat će to Bećirović i njegovi promotori, saznat će veoma brzo", zaključio je Zahiragić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...