OGLASIO SE PREMIJER KOSOVA ALBIN KURTI: "Sljedeći sati, dani i sedmice mogu biti izazovni i problematični"

"Suočavamo se sa srpskim nacional-šovinizmom, koji dobro poznajemo”, izjavio je kosovski premijer Albin Kurti.

  • Regija

  • 01. Avg. 2022  

  • 0

"Organi reda i sigurnosti naše države prikupljaju informacije, prate stanje i djelovat će u odbrani zakona i građana, našeg suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti. Sljedeći sati, dani i sedmice mogu biti izazovni i problematični. Suočavamo se sa srpskim nacional-šovinizmom, koji dobro poznajemo”, izjavio je kosovski premijer Albin Kurti.

"Radit ćemo dan i noć. Dežurat ćemo za vas kao građane i za našu demokratsku republiku, i zajedno uspjeti održati red i zakon provodeći ih u svakom kutku zemlje", kazao je Kurti.

Kosovski premijer Albin Kurti izjavio je da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petar Petković najodgovorniji za situaciju na sjeveru Kosova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...